Jitka Dolejšová: HRAŠKA .... MŇAM!

Rubrika: Publicistika – Doporučení

Nejen duševní potravou živ je lid…
A tak jedno doporučení na stravu zdravou, a současně (kupodivu) chutnou:

Směs na obalování HRAŠKA (vyrábí CERIA, s.r.o) je hrachová směs, která má kulinářské vlastnosti směsí obsahujících vejce a nadýchanost srovnatelnou s omeletovým těstíčkem. Lze ji úspěšně použít k obalování zelenin jako je květák, brokolice, celer, cuketa.  
Protože těstíčko z HRAŠKY nestéká, lze obalovat i např. mrkev, cibuli, zelí apod. Používá se k obalování hub, sýrů, masa. Je vhodná při přípravě základů omáček a pomazánek, k zahuštění polévek a k přípravě pojiva do karbanátků, sekané, placiček nebo bramboráků.
Složení: hrách, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), sojová omáčka, česnek, směs koření.
HRAŠKA má vysokou nutriční hodnotu, obsahuje vyšší množství vlákniny, hořčíku a vápníku, neobsahuje cholesterol ani lepek. Má variantu pikantní a jemnou.
HRAŠKA se prodává v balení 250 g (cena cca 30 Kč) v prodejnách se zdravou výživou.

Tento článek byl v Pozitivních novinách poprvé publikován 15. 10. 2005.