Jan Burian: Recept na české myšlenky

Rubrika: Literatura – Zbývá dodat...




 Jan Burian

RECEPT NA ČESKÉ MYŠLENKY
(nedělní chvilka poezie a zároveň kulinářské okénko)

Čerstvé České myšlenky
Nejprve pečlivě ale opatrně
Propláchneme vlažnou vodou
Abychom je rozhodně zbavili
Pachuti planého nadšení

Abychom z nich rázně odstranili
Nánosy optimismu
Necháme je pro jistotu uležet
Pár dnů v nálevu z kompromisů

Okořeněné špetkou zabedněnosti
Vaříme je dlouho až změknou
Podléváme zároveň důsledně
Strachem z trapnosti

Máte-li rádi něco ostřejšího
Přidejte pár kapek zlodějství
A nebo závisti...

Hotové České myšlenky
Můžeme svátečně podávat s oblohou
S vesmírnou omáčkou s božími noky
Nicméně jako příloha obvykle postačí knedlíky -

Knedlíky! Knedlíky! KNEDLÍKY!!!

Záleží na tom co vám chutná
A kolik času jim chcete věnovat

Naše České myšlenky poslední dobou
Bývají na trhu předvařené -
V malých kouscích
Zároveň s velkým výběrem rozličných příchutí Instatních omáček
Vylepšených tradiční českou malostí...

Máte-li zájem stačí objednat -
Dopravíme vám vaše České myšlenky
Přímo do domu
Přímo do vaší hlavy...

 

www.janburian.cz


Foto © www.janburian.cz

Tento článek byl v Pozitivních novinách poprvé publikován 17. 01. 2010.