Jitka Dolejšová: HRAŠKA .... MŇAM!
Rubrika: Publicistika – Doporučení

Směs na obalování HRAŠKA (vyrábí CERIA, s.r.o) je hrachová směs, která má kulinářské vlastnosti směsí obsahujících vejce a nadýchanost srovnatelnou s omeletovým těstíčkem. Lze ji úspěšně použít k obalování zelenin jako je květák, brokolice, celer, cuketa. Protože těstíčko z HRAŠKY nestéká, lze obalovat i např. mrkev, cibuli, zelí apod. Používá se k obalování hub, sýrů, masa. Je vhodná při přípravě základů omáček a pomazánek, k zahuštění polévek a k přípravě pojiva do karbanátků, sekané, placiček nebo bramboráků.
Tento článek byl v Pozitivních novinách poprvé publikován 15. 10. 2005.
OSOBNOSTI POZITIVNÍCH NOVIN
![]() |
Jan Krůta |
![]() |
Ivan Kraus |
![]() |
Milan Lasica |
![]() |
PhDr. Ing. Zdeněk Hajný |
![]() |
Karel Šíp |
![]() |
Jaroslav Vízner |
![]() |
Zdeněk Pošíval |
![]() |
Dáša Cortésová |