Ondřej Suchý: Z jídelníčku klaunů a komiků (10) Steve Martin
Rubrika: Publicistika – O slavných lidech
Z jídelníčku klaunů a komiků (10)
Kuchařka pro milovníky filmového smíchu, pro milovníky
smíchu cirkusových šapitó či smíchu kabaretních scén.
Nebojte se, nepůjde ani o neukousnutelné řízky, ani o vystřelovací švestkové knedlíky, ani o slané žloutkové věnečky, o kyselé pudingy či naopak o slazené zavináče. Cílem tohoto nového seriálku je nabídnout vám k ochutnání některá z jídel dosud třeba nepoznaných, na kterých si pochutnávají (anebo pochutnávali) ti, kteří vás jindy a jinde, než u jídelního stolu, dokázali rozesmát…
Nu, tak ochutnejme, čím bývají přátelé Stevea Martina pohoštěni…
STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA (podle Stevea Martina)
- 4 malé, pevné okurky (zhruba 1/2 kg)
- 1/8 másla
- 1 malá, na jemno nakrájená cibule
- 3/4 l kuřecího vývaru (může být z kostky)
- 3 velké brambory, oloupané a nakrajené na malé, asi centimetrové kostky
- 1/4 litru plnotučné smetany
- 3 lžíce nakrájené čerstvé pažitky
- sůl
Steve Martin (1945)
Tento článek byl v Pozitivních novinách poprvé publikován 29. 09. 2011.
Ondřej Suchý
OSOBNOSTI POZITIVNÍCH NOVIN
Milan Lasica | |
PhDr. Ing. Zdeněk Hajný | |
Plk. JUDr. Michal Dlouhý, Ph.D. | |
Ivan Rössler | |
Jan Vodňanský | |
Ivo Šmoldas | |
Stanislav Motl | |
Jiří Suchý |