Perličky ze školní lavičky…
Rubrika: Literatura – Zábava
• Cukr je rafinovaný, protože se po něm tloustne. • Pravý hovězí vývar se dělá ze dvou kostek. • Švestkové knedlíky dělíme na jídlo a pecky. • Sardinkám se uřezávají hlavy, aby se vešly do konzervy. • Děda povídal, že alkohol sice kazí zrak, ale že má radši brejle než žízeň. • Tatínek řekl, že na svůj svátek nechal pití, ale neví kde. • Tři potraviny, bez kterých člověk nemůže žít, jsou snídaně, oběd a večeře. • Experiment je třeba to, když maminka něco uvaří a my hádáme, co to je. • Rybí maso je zdravé, protože obsahuje mnoho fosforu, který je smrtelně jedovatý. • Jídlo musíme dojídat, aby ho mouchy neroznášely po ostatních lidech. • Včelím medem neplýtváme, protože se nevyrábí, ale vzniká poctivou prací. • Konzervy nám uchovávají potraviny, ale jen do té doby, než se zkazí. Jsou zdravé, neboť obsahují hodně železa. • Alkohol zkracuje život, protože se po něm pořád spí. • Opilci páchají pod vlivem alkoholu i sebevraždu a druhý den o tom ani nevědí. • Náš děda říká: Rum je jed, ale nejvíc je otrávený, když ho nemá. • Česnek je zdravý pro lidi, ale společnost ho nesnáší. |
Z internetu pro Vás vybrala Jitka Vykopalová
Tento článek byl v Pozitivních novinách poprvé publikován 11. 01. 2007.
Jitka Vykopalová
Další články autora
- Björn von Sydow – Jitka Vykopalová: Politika a demokracie je způsob mého života (1/2)
- Jiří Suchý - Jitka Vykopalová, Václav Židek: "Lampenfieber" s Jiřím Suchým (1/2)
- Barbro Bursell – Jitka Vykopalova: Krigsbyten eller krigsrov? Funderingar 360 år efter trettioåriga kriget
- Jitka Vykopalová: Jak vznikala reportáž na Hradě?
- Jitka Vykopalova: GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN, VICTORIA!
OSOBNOSTI POZITIVNÍCH NOVIN
Miloslav Švandrlík | |
Ivan Rössler | |
Milan Lasica | |
Zdeněk Pošíval | |
Jan Vodňanský | |
Blanka Kubešová | |
Karel Šíp | |
Jitka Molavcová |